Ρωμαίοι – Πικτες, 0-1

Movie: 
Centurion
Η βαθμολογία μας: 
3.01
Spoiler: 
Οχι
Καλογυρίσμενη ιστορική περιπέτεια αλλά ίσως με υπερβολική δόση μιζέριας.
Το Centurion εκτυλίσσεται την εποχή της ρωμαϊκής εισβολής στην Βρετανία και όταν οι Ρωμαίοι τρώνε ξύλο από τους Πίκτες και αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο να οπισθοχωρήσουν και να κάνουν μια τελευταία κίνηση προς τα μπροστά μήπως και την κατακτήσουν την ρημάδα την υπόλοιπη τη Βρετανία και ησυχάσουν όλοι.
Ο πρωταγωνιστής είναι Ρωμαίος εκατόνταρχος που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους πολεμοχαρείς και αποφασισμένους Πίκτες, με μια χούφτα συντρόφους, σε συνθήκες που ένας μοσχαναθρεμένος Ρωμαίος δεν είναι συνηθισμένος.
Σαν περιπέτεια η ταινία στέκεται με πολύ αξιοπρέπεια, σε βαθμό που μπορούμε να συγχωρήσουμε κάποιες ανακολουθίες στην πλοκή. Παρόλα αυτά λείπει από την ταινία αυτή το μεγαλείο της εποχής, η λάμψη, η δύναμη, το δέος της Ρώμης. Ναι, μπορείς να δείξεις την διεφθαρμένη ηγεσία, την προδοσία, να έχεις κοινωνικά μηνύματα όσα θες, αλλά μπορείς να δείξεις και ηρωισμό, πορωμένες μάχες και τραγικές θυσίες, λίγο glamour βρε αδερφέ!
Ο πρωταγωνιστής που θα έπρεπε να είναι ήρωας καταντά για εμένα αξιολύπητος: Συλλαμβάνεται, βασανίζεται, καταδιώκεται, πληγώνεται, προδίδεται... Τι άλλο πια; Και παρόλα αυτά η ταινία αδυνατεί να με αγγίξει και να τον λυπηθώ, και αυτό το θεωρώ αποτυχία της.
Δεν ξέρω, ίσως υπερβάλλω. Καλή η ταινία, αλλά εμένα δεν μου άρεσε.